NAŠ KLIJENT: GLOBTOUR MEĐUGORJE KUPUJE POSRNULOG NJEMAČKOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZNIKA

Posrnulog njemačkog autobusnog prijevoznika Deutsche Touring sa sjedištem u Eschbornu kupuje grupacija Globtour Međugorje u vlasništvu hercegovačke obitelji Zelenika, unutar kojeg djeluje i zagrebački Croatia bus. Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa i Globtoura Međugorje, za tportal je potvrdio kako je u tijeku proces preuzimanja koji bi trebao biti dovršen do početka septembra.

Continue reading “NAŠ KLIJENT: GLOBTOUR MEĐUGORJE KUPUJE POSRNULOG NJEMAČKOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZNIKA”

VELPRO PRED LIKVIDACIJOM, ŠTA ĆE BITI S RADNICIMA ?

Bosanskohercegovački Velprodio koncerna Agrokorbit će likvidiranPrema informacijama izAgrokora, ovo je jedino rješenje za, navodnonajvećeg gubitnika u ovom koncernu. Šta će biti saoko 170 radnikaDETALJNIJE NA LINKU: http://www.bhrt.ba/ekonomija/privreda/velpro-pred-likvidacijom-sta-cebiti-s-radnicima/

ČENGIĆU I OSTALIMA SUĐENJE POČINJE 1. SEPTEMBRA

U Kantonalnom sudu Sarajevo jučer je održana statusna konferencija u predmetu “Holiday Inn”. Na jučerašnjem pripremnom ročištu Tužilaštvo i odbrane članova grupe Alena Čengića iznijeli su stavove koje će dokazivati kroz suđenje, čiji je početak zkazan za 1. septembar. Sutkinja Žana Knežević rekla je kako su pojedini članovi ove grupe potpisali sporazume o priznanju krivice, […] Continue reading “ČENGIĆU I OSTALIMA SUĐENJE POČINJE 1. SEPTEMBRA”

SUD BIH ODLUČIO: ŠUHRET FAZLIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA

Prije nekoliko mjeseci predsjednik GO SDP-a Bihać je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, iz razloga što njegova kandidatura za gradonačelnika Bihaća nije podržana od strane svih članova Gradskog odbora SDP Bihać.

Kao razlog za to naveli su zabranu kandidovanja koja je Fazliću izrečena od strane CIK-a. Iako je bilo evidentno da mu zabrana u trenutku potvrđivanja kandidata ističe, oni nisu željeli stati iza Fazlića koji je u tom trenutku smatran jedinim realnim protukandidatom kandidatu vladajuće SDA. Continue reading “SUD BIH ODLUČIO: ŠUHRET FAZLIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA”

PONIŠTENA DOZVOLA TURBO-INŠTITUTU ZA GRADNJU HIDROEKTRANA NA RIJECI LJUTOJ

Kantonalni sud u Sarajevu poništio je ekološku dozvolu Federalnog ministarstva za turizam i okoliš, dodijeljenu slovenskom investitoru “Turbo-inštitut”za izgradnju hidroelektrana na rijeci Ljutoj u općini Konjic, izvijestila je Federalna televizija. Pravna borba ekoloških aktivista u ovom predmetu trajala je više od tri godine. “Brane više od 30 metara ne mogu biti male, odnosno minihidroelektrane – […]

Continue reading “PONIŠTENA DOZVOLA TURBO-INŠTITUTU ZA GRADNJU HIDROEKTRANA NA RIJECI LJUTOJ”

U “SLUČAJU HOLIDAY INN” SASLUŠANO 10 SVJEDOKA: ALEN ČENGIĆ NEZADOVOLJAN BRZINOM TOKA SUĐENJA

Suđenje Alenu Čengiću, Adnanu Hadžibajriću, Mehmedu Puškiću i Adisu Skorupanu, optuženima za organizirani kriminal u “slučaju Holiday Inn” nastavljeno je danas u Kantonalnom sudu Sarajevo direktnim i unakrsnim ispitivanjem desetero svjedoka optužbe. Continue reading “U “SLUČAJU HOLIDAY INN” SASLUŠANO 10 SVJEDOKA: ALEN ČENGIĆ NEZADOVOLJAN BRZINOM TOKA SUĐENJA”

PONOVO ODGOĐENO ROČIŠTE U PREDMETU BOSNALIJEK

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas se trebalo održati ročište u predmetu Bosnalijek u kojem se sudi optuženom Edinu i Amaru Arslanagiću, Hasanu i Jasminu Šepi, Izetu Arslanagiću, Aidi Selvić i Šefiku Handžiću.

Suđenje je trebalo početi 25. aprila, ali zbog nedolaska Izeta Arslanagića i njegove braniteljice Vasvije Vidović bilo je odgođeno za danas.

Međutim, kako se Izet Arslanagić i ovog puta nije pojavio zbog zdravstvenih problema, ročište je odgođeno za 27. juni, kada bi njegovo zdravstveno stanje trebalo biti poznato.

POVEĆAVA SE BROJ RAZVODA: NAJČEŠĆI UZROK EKONOMSKA SITUACIJA

Brak je institucija i najviši stepen kojim se kruniše ljubavna veza dvoje ljudi. Prije je predstavljao nešto sveto i važno za očuvanje porodice. Danas se shvata olako. Dok broj sklopljenih brakova u BiH opada povećava se broj razvoda. Prema podacima Agencije za statisiku BiH broj sklopljenih brakova u našoj zemlji u periodu od 2005. do […] Continue reading “POVEĆAVA SE BROJ RAZVODA: NAJČEŠĆI UZROK EKONOMSKA SITUACIJA”