SUD BIH ODLUČIO: ŠUHRET FAZLIĆ U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA

Prije nekoliko mjeseci predsjednik GO SDP-a Bihać je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, iz razloga što njegova kandidatura za gradonačelnika Bihaća nije podržana od strane svih članova Gradskog odbora SDP Bihać.

Kao razlog za to naveli su zabranu kandidovanja koja je Fazliću izrečena od strane CIK-a. Iako je bilo evidentno da mu zabrana u trenutku potvrđivanja kandidata ističe, oni nisu željeli stati iza Fazlića koji je u tom trenutku smatran jedinim realnim protukandidatom kandidatu vladajuće SDA.

Sam Fazlić rekao je da to ne može biti pravi razlog, te da je stvarni razlog izostanka podrške za njegovu kandidaturu za gradonačelnika Bihaća ispred SDP-a, odnosno njegove ostavke, to što se uže rukovodstvo te partije uvjerilo da njime ne mogu upravljati, a zabranu CIK-a koristili su samo kao izgovor, što se jučer na neki način i potvrdilo.

Nakon niza opstrukcija koje su vršene prilikom odlučivanja Centralne izborne komisije u vezi sa njegovom kandidaturom, zastupan putem advokatske kancelarije advokata Vila Nermina iz Sarajeva, Fazlić se žalio na negativnu odluku CIK-a te je Sud BiH donio Rješenje kojim ukida Odluku Centralne izborne komisije i nalaže da se Fazliću ovjeri kandidatura za gradonačelnika Bihaća ispred Građanskog saveza.

Naime, grupa građana Bihaća organizovani u Građanski savez ponudila je svoju listu kandidata za gradsko vijeće Bihaća, a Šuhreta Fazlića kao kandidata za gradonačelnika, smatrajući ga trenutno jedinom relevantnom i nekompromitiranom političkom ličnošću u gradu Bihaću koja može pretendirati na tu funkciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *