NAŠ KLIJENT: GLOBTOUR MEĐUGORJE KUPUJE POSRNULOG NJEMAČKOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZNIKA

Posrnulog njemačkog autobusnog prijevoznika Deutsche Touring sa sjedištem u Eschbornu kupuje grupacija Globtour Međugorje u vlasništvu hercegovačke obitelji Zelenika, unutar kojeg djeluje i zagrebački Croatia bus. Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa i Globtoura Međugorje, za tportal je potvrdio kako je u tijeku proces preuzimanja koji bi trebao biti dovršen do početka septembra.

Kako pišu njemački mediji, tvrtka je prije nekoliko mjeseci završila u stečaju, a stečajni upravitelj Miguel Grosser obznanio je kako je ‘s gledišta tvrtke i vjerovnika ovo najbolje moguće rješenje’ te da hrvatski Croatia bus/Globtour Međugorje nastavlja s poslovanjem i zadržavanjem 92 radnika u Njemačkoj.

Hrvati će, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung, nastaviti poslovanje u Njemačkoj te preuzeti dvije poslovnice u Hrvatskoj i Srbiji, dok se za češki dio posrnule tvrtke još traži rješenje, a pregovori s investitorima traju.

‘Da, u tijeku je proces preuzimanja njemačkog autobusnog prijevoznika koji bi trebao biti dovršen 1. rujna’, potvrdio je tportalu Rajko Zelenika, predsjednik Uprave Croatia busa/Globtoura Međugorje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *